Підсумкові річні заняття

2021-05-31

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/IMG-bb6d0631da5a488800e22c5599a0ce2b-V.jpg
Традиційно наприкінці навчального року педагоги ЗДО "Лісова казка" проводять підсумкові річні заняття. Цьогоріч колективні перегляди підсумкових річних занять проходили з 19 по 28 травня.
19.05.2021р. відбувся колективний перегляд підсумкового інтегрованого заняття "До нових висот", яке підготувала та провела з вихованцями старшої логопедичної групи "Теремок" вихователь-методист Левковська Г.В. Під час полілогу на початку заняття діти пригадали, чого навчилися за роки перебування в садочку. Заохочуючи дошкільнят до нових досягнень, Галина Володимирівна запропонувала дітям здійснити тренувальний політ у космос. В ході підготовки до польоту дошкільнята виявили знання щодо зміни частин доби та пір року, продемонстрували навички прямої та зворотної лічби, визначення часу за годинником.
Успішно впоратися з ігровим завданням інтерактивної дидактичної гри "Запусти ракету" юним космонавтам допомогло виконання арифметичних дій додавання та віднімання.
Не менш захопливою була зустріч з інопланетянами, під час якої старші дошкільники виявили неабияку кмітливість, щоб розгадати їхнє звернення. Допомагаючи прибульцям, діти виявили навички командної взаємодії, а також вміння аналізувати, порівнювати, систематизувати.
24.05.2021р. запросила колег на підсумкове річне заняття "У пошуках національних скарбів України" вихователь середньої інклюзивної групи "Капітошка" вихователь Мельник М.О.
/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/20210524_091852.jpg

Перегляд заняття засвідчив, що діти добре орієнтуються у державних символах України. Знають діти і народні символи - вишиванку, рушник. І не лише знають, а й вміють прикрашати їх геометричним орнаментом з блоків Дьєнеша відповідно до схем, запропонованих Мариною Олексіївною.
Також діти продемонстрували гарні знання під час інтерактивної дидактичної гри "Українські страви".
Виконання дошкільнятами ігрових завдань в перебігу заняття засвідчило, що вихованці середньої групи добре рахують, співвідносять кількість з числом, орієнтуються на площині.
Надзвичайно цікавим та дивовижним було для малят знайомство з Петриківським розписом, адже малювали вони чарівні візерунки фарбами на молоці.
25.05.2021р. провела інтегроване заняття "Подорож до весняного лісу" у другій молодшій групі "Сонечко" вихователь Бондар К.С.

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/20210525_095118.jpg

Під час заняття малюки охоче розповідали про ознаки весни, перелітних та осілих птахів. Зустрічаючи лісових звірят, діти залюбки допомагали їм, демонструючи при цьому знання кольорів, вміння рахувати, розрізняти геометричні фігури та орієнтуватися на площині.
Цього ж дня педагоги закладу побували на підсумковому занятті у середній інклюзивній групі "Пізнайко". Вихователь Свирид Т.А. організувала з дітьми "Детективне агенство" з пошуку коронавірусу, який втік з лабораторії.

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/20210525_102632.jpg

Завдяки карті пошуку, запропонованій Тетяною Андріївною, вихованці середньої групи змогли продемонструвати знання з усіх тем, які вони вивчали протягом навчального року за програмою "Впевнений старт". Вміле поєднання ігрових завдань з музичними руханками забезпечили стійкий інтерес дошкільнят упродовж всього заняття, а також дали змогу виявити вміння дітей розповідати про себе, взаємодіяти один з одним, розуміти вказівки дорослого. Крім того, діти добре знають дні тижня, пори року, вміють розповідати за схемами про диких та свійських тварин, орієнтуються на площині, класифікують предмети.
26.05.2021р. вихователь молодшої групи "Курчатко" Євстратенко Л.В. запросила педагогів на колективний перегляд заняття із сенсорного розвитку "Зустріч з лялькою Катрусею".

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/20210526_091312.jpg

Граючи в дидактичні ігри, запропоновані Лілією Василівною, діти виявили вміння розрізняти та називати різні види транспорту, кольори, геометричні фігури. Залюбки малюки співали закличку про сонечко та колискову для котика.
Цього дня відбувся також колективний перегляд інтегрованого заняття "Подорож до Мрійландії", яке провела вихователь старшої логопедичної групи "Теремок" Чубирка Д.В.

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/20210526_101225.jpg

Дарья Валеріївна запропонувала своїм вихованцям цікаві ігри з грамоти, ознайомлення з навколишнім, розвитку мовлення, математики з використанням цеглинок LEGО. Як результат - старші дошкільники вміють придумувати слова на задану літеру, читати схеми речень, класифікувати транспорт, розв'язувати приклади.
27.05.2021р. в групі "Теремок" провела заняття "Квест від Феї знань" вихователь Демчишина Т.Д.

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/20210527_091121.jpg

Під час заняття діти виконували ігрові завдання на розрізнення голосних та приголосних звуків, підбирали до малюнків схеми для звукового аналізу слів, придумували та читали речення за схемами.
27 травня провела підгрупове заняття із звуковимови "Острів скарбів" вчитель-логопед Горбенко О.Г.

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/20210527_095958.jpg

Захоплюючий сюжет, цікаві ігри, нейрогімнастика сприяли виявленню у дітей знань про різноманітних рослин та тварин, вмінь викладати схеми звукового аналізу слів, визначати місце звука та кількість складів у слові. Слід зазначити, що Олександра Григорівна запропонувала колегам взяти безпосередню участь у занятті та виконувати ті ж завдання, що і діти.
Завершилися колективні перегляди підсумкових річних занять 28.05.2021р. У другій молодшій групі "Сонечко" вихователь Сосновська Я.В. провела інтегроване заняття "Допоможемо ляльці Марійці".

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/6.jpg

До малят завітала лялька Марійка з проханням взяти її до середньої групи садочка. Однак Марійка не була впевнена, чи достатньо у неї знань та вмінь для цього. Малюки допомогли ляльці згадати назви та послідовність частин доби, пір року, кольори, геометричні фігури, цифри, протилежності (довгий-короткий, швидкий-повільний, маленький-великий, гарячий-холодний тощо).
Цього ж дня вихователь Литовченко О.В. організувала для вихованців старшої логопедичної групи "Бджілка" "Морську мандрівку".

/Files/images/2020-2021_nr/pdsumkov_rchn_zanyattya/9.jpg

Подорожуючи морем, діти продемонстрували гарні знання з різних розділів: природи, ознайомлення з навколишнім, розвитку мовлення, математики. Зокрема, старші дошкільники добре знають дні тижня, місяці, пори року, мешканців моря. Завдяки паличкам Кюїзенера діти добре засвоїли склад числа, вміють розв'язувати арифметичні приклади та задачі. А ігри з конструктором ZOOB навчили дітей не лише створювати різноманітні споруди, а й взаємодіяти один з одним.
Щоразу аналізуючи разом з педагогами проведені заняття, директор закладу Савчеко Л.А. та вихователь-методист Левковська Г.В. наголошували на тому, що колективні перегляди - це ще одна сходинка до професійного зростання педагогів.
Більше фото можна побачити в Галереї - 2020/2021н.р.

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi