• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Майстер-клас "Створення інтерактивних дидактичних ігор для дітей дошкільного віку засобами ІКТ"

Майстер-клас "Створення інтерактивних дидактичних ігор для дітей дошкільного віку засобами ІКТ"

2021-05-06

/Files/images/2020-2021_nr/mayster-klas_stvorennya_didgor_zasobami_kt/IMG-ad549b66d2c9b0d51a2cb080b0b5a523-V.jpg
Гра - провідна діяльність дітей дошкільного віку. Застосування інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в освітньому процесі створює широкі можливості для сучасного педагога щодо збагачення арсеналу ігор для дошкільників. Мова йде про інтерактивні дидактичні ігри. Такі ігри дають змогу педагогам урізноманітнити заняття з дітьми, сприяють підвищенню пізнавальної активності дошкільнят та реалізації їх творчих здібностей.
Однак ефективність використання інтерактивних дидактичних ігор в роботі з дошкільниками залежить, в першу чергу, від рівня володіння педагогами комп'ютерними технологіями.
Саме тому 06.05.2021р. вихователь-методист ЗДО "Лісова казка" Левковська Г.В. провела для педагогів закладу майстер-клас "Створення інтерактивних дидактичних ігор для дітей дошкільного віку засобами ІКТ". Під час майстер-класу вихователі ознайомилися з технологією створення інтерактивних дидактичних ігор для дошкільнят у програмі PowerPoint засобами перемикачів.
Презентуючи власні розробки мультимедійних дидактичних ігор, Галина Володимирівна зупинилася на різновидах ігор в залежності від рівня складності при їх створенні. Педагогів зацікавила тематика та зміст ігор, запропонованих до їхньої уваги вихователем-методистом. Як зазначила Галина Володимирівна, зміст ігор має відповідати навчальним завданням того чи іншого розділу програми, за якою працює заклад. Разом з тим Галина Володимирівна звернула увагу колег на те, що при створенні інтерактивних ігор окрім реалізації суто навчальної мети завжди намагається максимально використовувати можливості програми PowerPoint для тренування уваги, пам'яті та розвитку логічного мислення дошкільнят.
На пропозицію вихователя-методиста педагоги взяли безпосередню участь у створенні однієї з інтерактивних дидактичних ігор. Отримавши домашнє завдання зробити самостійно дидактичну гру за аналогією, педагоги подякували Галині Володимирівні за цікавий майстер-клас.
Вихователь-методист в свою чергу позитивно оцінила бажання колег підвищувати свій професійний рівень, адже організувала майстер-клас саме на прохання педагогів, та налаштувала учасників на подальше навчання зі створення інтерактивних дидактичних ігор для дошкільнят з використанням ІКТ.
Дивіться фото майстер-класу в розділі Галерея - 2020/2021н.р.

/Files/images/2020-2021_nr/mayster-klas_stvorennya_didgor_zasobami_kt/IMG-bfa2ccb5171f5d372b2d92ec73fbfb25-V.jpg

/Files/images/2020-2021_nr/mayster-klas_stvorennya_didgor_zasobami_kt/IMG-c2461a3912480b117b548ea2797ef1eb-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi