• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Педрада "Оптимізація умов для гармонійного розвитку дитячої особистості засобами фізичного виховання"

Педрада "Оптимізація умов для гармонійного розвитку дитячої особистості засобами фізичного виховання"

2017-12-18

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_20171218_133910.jpg

18.12.2017р. в ДНЗ "Лісова казка" відбулася педрада "Оптимізація умов для гармонійного розвитку дитячої особистості засобами фізичного виховання", в ході якої педагоги закладу ознайомилися з інноваційними підходами до фізкультурно-оздоровчої роботи з дошкільниками.
Збереження та зміцнення здоровˊя дітей - першочергове завдання педагогів. Вирішенню цього питання в контексті гуманної педагогіки присвятила свій виступ завідувач ДНЗ Савченко Л.А., взявши за основу досвід відомого педагога сучасності Ш.О.Амонашвілі.
Рух - це життя. Саме тому з дошкільниками слід використовувати такі форми роботи, які б максимально задовольняли природну потребу дітей - рухатися. З огляду на вищесказане, вихователь-методист Левковська Г.В. презентувала педагогам ігри з використанням прийомів мнемотехніки та рухливі ігри з інтелектуальним навантаженням. Доповнила її виступ вихователь Бондар К.С., запропонувавши до уваги колег ігри з цифрообразами.
Вихователь Демчишина Т.Д. та вчитель-логопед Горбенко О.Г. поділилися досвідом використання в роботі з дошкільниками пальчикових ігор.
Про музичні пальчикові ігри, гру на музичних інструментах та їх вплив на розвиток дошкільнят розповіла музкерівник Теплюк Л.В.
Керівник гуртка англійської мови Ткачук Н.В. провела з присутніми майстер-клас з вивчення іноземних слів у русі.
Інструктор з фізвиховання Наливайко В.П. організувала з педагогами майстер-клас "Кумедні фізкультуринки" за методикою М.Єфименка.
Вихователь Герасименко Н.В. розповіла про позитивний вплив на здоровˊ я дошкільнят психогімнастики та провела психогімнастику з учасниками педради.
Підводячи підсумки педради, завідувач ДНЗ Савченко Л.А. порекомендувала молодим педагогам використовувати досвід більш досвідчених колег щодо фізкультурно-оздоровчої роботи в ДНЗ. Людмила Анатоліївна наголосила на необхідності самоосвіти для педагогів, підвищенні їх професійного рівня, розвитку креативності як провідної риси сучасного педагога. Усе це задля однієї мети - зробити життя дітей в садочку радісним, цікавим, захоплюючим, сповненим руху та бажанням пізнавати, іншими словами - забезпечити гармонійний розвиток наших малюків.

Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi